Naslovna Trikovi Savet koji će vam pomoći da sprečite pucanje pogače pri pečenju

Savet koji će vam pomoći da sprečite pucanje pogače pri pečenju

1114
0
Foto: Shutterstock

Mešenje i pečenje pogača je prava umetnost, koja je u prošlosti prenošena sa majke na ćerku, od svekrve na snaju i tako dalje. Iako se danas u prodavnicama mogu naći razne vrste hleba, ništa se ne može uporediti sa sveže pečenom i mirisnom pogačom, koja samo što je izašla iz rerne.

Ali ponekad se desi da pogača pukne kada se peče, što ni na koji način ne umanjuje njen ukus, ali je veoma iritantno što kvari njen estetski izgled. Čak i najpažljivijoj i iskusnoj domaćici može da se desi da joj pogača naprsne.

U stvari, pucanje pogače se javlja kada testo tokom procesa pečenja nastavlja da raste i ispušta vazduh nakupljen unutar pogače.

Pročitajte i:  5 recepata za poslastice s jagodama

Iskusne domaćice su otkrile način kako da se suoče sa ovim neprijatnim problemom i mi ćemo vam otkriti tu tajnu. Da ne bi pogača pukla i kako bi vazduh koji se nakupio u unutrašnjosti nesmetano izašao, na pogači napravite nekoliko proreza oštrim nožem ili je na nekoliko mesta izbušite viljuškom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.