Naslovna Trikovi RECEPT ZA POČETNIKE: Kako napraviti savršen BEŠAMEL SOS!

RECEPT ZA POČETNIKE: Kako napraviti savršen BEŠAMEL SOS!

33741
0
Foto: Shutterstock

Ovaj sos ima mnogo varijanti, a ovaj je idealan za mnoga jela.

Potrebno je:

  • 700 ml mleka
  • maslac 50 do 100 g
  • 50 g brašna
  • so i biber po ukusu
  • muskatni orašćić

Priprema:

Maslac istopite na tihoj vatri, nemojte preterivati sa količinom već maksimalno 100 g maslaca stavite.

Kad lepo počne da cvrči dodajte brašno, odmah krenite sa mešanjem. Najbolje mešati žicom jer se tad neće stvoriti grudvice. Pržite brašno oko 2 minuta, kad lepo peni, posolite i dodajte mleko. Ponovo mešajte. Dodajte biber.

Količina mleka zavisi od toga koliko želite da vam bude gust sos. Ako želite ređi stavite 50 g brašna i jedan litar mleka, ako želite gušći duplirajte brašno.

Na kraju kad je sos već gotov dodajte ako volite taj ukus i miris muskatni oraščić… Obavezno mešajte non stop. Nemojte da ga prekuvate.

Pročitajte i:  Kako da napravite bavarsko pecivo kod kuće (VIDEO)

Kad je gotovo sklonite sa vatre i polako ohladite pa probajte da vidite da li potrebno da se doda još začina ili soli.

Sos je gotov, uživajte u njegovom fenomenalnom ukusu.

Ovaj sos možete koristiti za pripremu mnogih jela a neke od njih izdvajamo za vas:

Najukusnije lazanje po tradicionalnom receptu

SUPER BRZE: Makarone sa mlevenim mesom iz rerne za 15 minuta

POSTAĆE VAM OMILJENO JELO: Zapečeni krompir sa jogurtom i mesom (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Moja mala kuhinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.