Naslovna Trikovi Recept za najbolje meko testo koje se topi u rukama

Recept za najbolje meko testo koje se topi u rukama

21035
0
Foto: Shutterstock

Da biste umesili meko testo, koje se topi među prstima, nije potrebno da budete iskusna domaćica, već vam je neophodan samo tačan recept.

Za pripremu mekog testa potrebne su vam: 4 šolje brašna, 1 kašiku šećera, 4 kašike ulja ili rastopljenog maslaca, 1 jaje, 20 g kvasca, 1/2 kašičice soli i 1 šolju svežeg mleka ili vode.

Prosejte brašno i so, a u malo toplog mleka sipajte kvasac i šećer i promešajte, dok se kvasac potpuno ne rastvori. Ostavite na toplom da se aktivira.

Prebacite kvasac u duboku posudu, dodajte preostalo mleko ili vodu, jaje i masnoću. Počnite polako da dodajete brašno, prvo mešajući varjačom, a zatim rukom.

Pročitajte i:  Sem fantastičnog ukusa povoljno utiče i na zdravlje: Sirup od bundeve (RECEPT)

Nemojte stavljati brašno odjednom, već dodajte postepeno, da biste imali mogućnost da procenite mekoću testa i da li ima potrebe da se nešto dodaje.

Nemojte se ustručavati da dodate čak i malo više masnoće, jer upravo ona održava pripremljene mekike, pice ili pogačice mekšim duže vreme.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.