Naslovna Trikovi 11 PROVERENIH SAVETA ZA SAVRŠEN PATIŠPANJ: Ovaj biskvit se koristi za pripremu...

11 PROVERENIH SAVETA ZA SAVRŠEN PATIŠPANJ: Ovaj biskvit se koristi za pripremu većine poslastica, a sa ovim trikovima će vam uvek uspeti (VIDEO)

9649
1
Foto: Natašine slastice

Da li vam se već dogodilo da vam patišpanj popuca prilikom pečenja ili se raspadne? Ako nije ispao onako kako se očekivali, pogledajte neke cake hrvatske blogerke Nataše Pralice kako bi vam patišpanj uvek uspeo.

    • Ukoliko nije drugačije naglašeno u receptu, žumanca i belanca mutite odvojeno.
    • Belanca uvek stavljajte u potpuno suvu posudu.
    • Kada žumanca penasto umutite sa šećerom, ne ostavljajte da stoje i da se pravi korica, već nastavite odmah da dodajete druge sastojke.
    • Ukoliko vam upadne žumance u belance, izvadite ga sa ljuskom od jajeta.
    • Belanca su gotova tek onda kada ih okrenete prema dole, a oni čvrsto stoje uz posudu.
    • Brašno i prašak za pecivo uvek zajedno prosejte, a ako ne želite da sejete, prve ih promešajte zajedno.
    • Kada dodajete belanca u žumanca, uvek lagano sjedinite varjačom, jer se može dogoditi da smesa padne ukoliko se to uradi mikserom.
    • Rerna uvek prvo mora da se zagreje – tek se onda patišpanj stavlja na pečenje.
    • Nikada ne otvarajte rernu dok ne prođe barem pola pečenja, jer se može dogoditi da patišpanj padne.
    • Kada patišpanj izvadite iz rerne, sredinu probodite sa čačkalicom i ako je suva patišpanj je pečen, a ako nije suva dopecite.
    • Sačekajte da se ohladi, jer ćete lakše odvojiti od kalupa, pek papira, i lakše ćete ga seći.
Pročitajte i:  SRPSKI ROŠTILJ MAJSTORI OTKRIVAJU TAJNU: Evo kako da imate najbolju hranu za prazničnu trpezu

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: natasineslastice 

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

  1. Ovo pa nikako ne radite!!!
    Ukoliko vam upadne žumance u belance, izvadite ga sa ljuskom od jajeta.
    Ljuska od jajeta moze imati salmonelu. Nikako ljuskom u masu! Kašičicu, hladnom vodom i gotovo. Isto ako deo ljuske upadne.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.