Naslovna Trikovi Poboljšajte ukus mesa uz pomoć ovih začina

Poboljšajte ukus mesa uz pomoć ovih začina

699
0
Foto: Shutterstock

Ako ste ljubitelj mesa poboljšajte mu ukus uz pomoć različitih začina. Uobičajeni spisak začina koji se koristi je mali: beli luk, biber i mlevena crvena paprika, mirođija i peršun. Različite vrste mesa traže različte začine, kako bi bile još ukusnija i mirisnija.

Ako želite da vam svinjsko meso bude ukusnije, treba mu dodati biber i mlevenu crvenu papriku, a najbolje je da biber bude mleven. Biber i mlevenu crvenu papriku dodajte na kraju pripreme, jer ako ih dodate na početku termičke obrade mesa, meso će biti gorko.

Biber i ljuta mlevena crvena paprika su perfektni začini za piletinu. Ljuta mlevena crvena paprika odgovara i kod pripreme pilećih krilaca. Biber u zrnu možete da dodate u bujon ili u sos u kome se kuva piletina.

Pročitajte i:  Kifle kupusnice: Slano pecivo s maslacem (VIDEO)

Za pileće meso dobri su i majoran, ruzmarin, žalfija, bosiljak. Možete da koristite samo jedan začin, a možete da napravite miks i od svih. Piletina postaje aromatičnija, ako joj dodate malo đumbira ili karija.

Kari odgovara i svim ostalim vrstama mesa. On je dobar i za svinjsko meso, koje postaje ukusnije sa muskatnim orašćićem i korijanderom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.