Naslovna Trikovi Plastične i staklene posude ili folije: Najbolji način čuvanja namirnica

Plastične i staklene posude ili folije: Najbolji način čuvanja namirnica

866
0
najbolji_nacin_cuvanja_namirnica_cl.jpg
Foto: Shutterstock

Ako višak hrane čuvate na pravilan način u frižideru, izbeći ćete njeno brzo kvarenje i upijanje drugih mirisa.

Plastične posude su lake i otporne na udarce. U njima možete kratko držati sveže meso ili ribu i tako ih izolovati od ostalih namirnica. Pri tom ćete biti sigurni i da se neće cediti. Pogodne su i za tvrde namirnice kao što su svež sir koji je još u originalnom pakovanju, zatim za tvrde sireve, isečene suhomesnate proizvode, sitno povrće i voće, poput paradajza, šumskog voća, pečuraka… Preporučljivo je da u njih ne stavljate bilo šta u tečnom obliku, masnoće i vruće namirnice.

Posude od stakla su vrlo čvrste i omogućuju sigurno čuvanje svake vrste hrane. Lako se peru i na visokim temperaturama, a jedini im je nedostatak lomljivost. Odlične su za čuvanje hrane sa dosta tečnosti, čak i one koja sadrži masnoće, poput inćuna i tunjevine u ulju, preliva, kuvane hrane…

Pročitajte i:  Zablude o ishrani koje će vam podići raspoloženje

Aluminijumska folija se može upotrebljavati za sve vrste namirnica osim za slanu i kiselu hranu jer so i kiselina rastapaju aluminijum koji tako može da dođe do hrane.

Prozirna folija štiti sve namirnice od oksidacije i sušenja, ali ipak odaberite samo one sa etiketom „bez PVC-a“, kako biste smanjili rizik da eventualno dođe do trovanja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.