Naslovna Trikovi Ovako se spremaju najukusnije prženice

Ovako se spremaju najukusnije prženice

992
1
saveti_za_pripremu_najukusnijih_przenica.jpg

Pohovan hleb je odličan izbor za doručak ili večeru i odlično se slaže s raznim namazima. 

Ovo su saveti za pripremu najukusnijih prženica.

1. Ne preterujte sa mlekom

Nemojte preterivati u dodavanju mleka jajima. Tako se jaja neće dobro ispržiti, pa ćete dobiti gnjecave prženice. Najbolje prženice su one koje imaju suvu površinu i hrskave krajeve.

2. Dobro promešajte jaja i mleko

Sigurno ne želite da se na prženicama jasno vide delovi belanaca. Zbog toga dobro promešajte jaja, stavite malo mleka i začine.

Pogledajte i Sećanje na detinjstvo: Koja je vaša omiljena hrana

3. Odaberite pravi hleb

Ako su vam kriške hleba previše tanke mogu da se raspadnu u toku utapanja u mešavinu jaja i mleka. Ukoliko su predebele, sredina kriški neće upiti smesu od jaja. Zato je dobro da vam kriška hleba bude debljine do 2 centimetra.

Pročitajte i:  Kako se želira voće za tortu

4. Umočite hleb dovoljno u mešavinu jaja i mleka

Nemojte samo na brzinu umočiti hleb pre prženja. Potrebno je da dobro upije jaja kako bi prženica bila mekana i sočna iznutra.

5. Dobro podesite temperaturu prženja

Ako je temperatura prejaka, prženice će biti hrskave spolja, a unutra se neće dovoljno ispržiti. A ako pržite na niskoj temperaturi, hleb će se isušiti i nećete dobiti sočne prženice.

Pogledajte i 10 saveta za prženje hrane

6. Dobro zagrejte ulje

Kada spustite prženicu u ulje koje nije dovoljno vrelo, smesa s jajima će se razliti i dobićete prženice ne baš lepog oblika. Kada je temperatura odgovarajuća, jaja će odmah požeti da se prže.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

  1. Moj recept je drugaciji: hleb
    Moj recept je drugaciji: hleb treba biti star, dva ili tri dana najbolje.Zato da hleb dovoljno upije jaja.U ovom slucaju, naravno treba vise jaja, jer ce stari hleb upiti mnogo smese jaja. Smesa ko smesa, samo zamutiti jaja. A ulje, sasvim mlako, da se przenice vise “kuvaju” nego sto se prze, jer na povrsini zna da zagori, dok se u sredini i ne isprze. Ovo je lako onda i za laike.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.