Naslovna Trikovi Otkrivena tajna savršenog ukusa pice

Otkrivena tajna savršenog ukusa pice

91
0
pica.jpg

Toliko je ukusnih vrsta sireva koje možemo da stavitmo na picu da je ponekad teško odlučiti koji da odaberemo. Ako to ne znate, poslušajte savet naučnika i pripremite se za najbolju picu do sada.

Naučnica i profesorica hemijskog inženjerstva i tehnologije Brioni Džejms sa Univerziteta Okland odlučila je da sazna koji se sir najbolje topi na pici i kako ih kombinovati. 

U ovom simpatičnom testu tim naučnika za svaki je sir merio nekoliko parametara poput elastičnosti, vlažnosti, masnoće ili temperature topljenja. I sve to da bi otkrilii kako da dobiju fin otopljeni sir bez previše zagorelih i smeđih plikova.

U testiranju su proučavali sedam sireva: mocarelu, čedar, grijer, edamer, ementaler, kolbi i provolone. 

Pročitajte i:  Bez kvasca i praška za pecivo: Mini pecivo sa ukusom pice (VIDEO)

Rezultati su pokazali da čedar, kolbi i edamer nisu jako elastični pa su i manje šanse da nastanu plikovi, za razliku od mocarele, koja je pokazala suprotno. S druge strane, grijer, ementaler i provolone zbog više masnoće sprečavaju brzo isparavanje vode pa će teže poprimiti smeđu boju.

Zato, preporučuju mocarelu u kombinaciji s bilo kojim drugim od šest sireva. Tako možete dobiti slasnu picu sa sirom koji se rastapa, a nema previše zagorelih balončića koji kvare ukus.

Pogledajte i 8 saveta za pripremu ukusne pice

Izvor: tportal.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.