Naslovna Trikovi Otkrivamo trik koji vam pomaže da se krompir ne raspadne posle kuvanja

Otkrivamo trik koji vam pomaže da se krompir ne raspadne posle kuvanja

2163
0
Foto: Profimedia

Mnoge domaćice kada kuvaju krompir prvo stave vodu na šporet da provri, posole je, zatim ogule krompir, pa ga ubace u ključalu vodu. Moguće da je to najpraktičniji način jer vam štedi vreme, ali je pogrešan. Tada će vam se krompir raspasti ili ostati polutvrd.

Naseckani krompir bi trebalo da stavljamo u hladnu vodu i to iz dva jaka razloga:

Prvo, ako krompir ubacite u vrelu vodu spolja će se vrlo brzo skuvati, ali sredina se ne može tako brzo zagrejati pa će joj trebati više vremena.

Rezultat: ili će se spoljni delovi početi da se raspadaju ili će sredina ostati poluživa. Ovo važi i kada kuvate cele krompire. Ako ih stavite u hladnu vodu postepeno će se i ravnomerno zagravati, pa tako ravnomerno i skuvati.

Pročitajte i:  Ovo ćete piti celog leta: 3 recepta za limunadu koja će vas osvežiti

A ušteda vremena? Dok se voda polako zagrava, možete pripremati druge namirnice za ručak. Ipak, vreme je na vašoj strani i ovako: krompiru koji je stavljen u hladnu vodu treba manje vremena da se skuva!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stil.kurir.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.