Naslovna Trikovi Odmrznuto meso možete ponovo da zamrznete, ali obavezno sledite ova pravila

Odmrznuto meso možete ponovo da zamrznete, ali obavezno sledite ova pravila

4771
0
Foto: Shutterstock

Nakon što se meso odmrzne, može li ponovo biti zamrznuto? Odgovor je možda komplikovaniji nego što biste mislili.

Kao opšte pravilo, ako možete izbeći ponovno zamrzavanje hrane, trebalo bi. Pokušajte da izvadite samo količinu koja će vam biti potrebna za vaš obrok, da biste svaki put obezbedili maksimalnu svežinu. Ponekad se desi da precenite koliko će vam biti potrebno mesa za neki recept, ali ako ga odmrznete, a zatim vratite u zamrzivač, možete ozbiljno uticati na ukupan ukus i kvalitet proizvoda.

Kad jednom zamrznete meso ono gubi vlagu. Kad god ste ostavili smrznuto pakovanje mesa da se odmrzne pre kuvanja, verovatno ste videli dno tečnosti da se sakuplja. Kada ga vratite u zamrzivač, ono ponovo gubi vlagu, tako da vaše dvostruko zamrznute pileće grudi sigurno neće biti sočne koliko biste želeli.

Međutim, ako se desi da vam ostane višak odmrznutog mesa i želite ponovo da zamrznete, to možete uraditi ako ste ga odmrzavali u frižideru ili bilo kom drugom prostoru koji održava temperaturu manju od 5°C. Ako ste meso odmrzavali na pultu ili u mikrotalasnoj nemojte ponovo zamrzavati. Ako primetite neugodan miris ili drugačiju boju mesa nemojte ga koristiti.

Pročitajte i:  Tri predloga za najlepše uskršnje poslastice

Jednom kada je vaše meso zamrznuto, imajte na umu da ne može zauvek ostati u zamrzivaču. Šnicle, odreske i kotlete možete držati oko godinu dana u zamrzivaču, ali mleveno meso ili kuvano smrznuto meso tri do četiri meseca.

Kad je to moguće potrudite se da procenite tačno koliko mesa će vam biti potrebno za obrok da ne biste brinuli o ponovnom zamrzavanju. Ako ne ocenite dobro onda sledite ove jednostavne korake i bićete spremni!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.