Naslovna Trikovi Očistite naslage masnoće s posuđa na jednostavan način

Očistite naslage masnoće s posuđa na jednostavan način

222
0
kako_lako_ocistiti_naslage_masnoce_s_posuda_cl.jpg

Tiganji  i šerpe su sigurno najčešće upotrebljavan kuhinjski pribor. Zbog toga se može desiti da se na stranama ili pri dnu zadrže slojevi masnoće.

Na sreću, te naslage možete ukloniti lako i to bez upotrebe skupih hemikalija.

1. Krompir i soda bikarbona

Očistite jedan krompir srednje veličine. Isecite ga napola i jednu polovinu umočite u sodu bikarbonu. Dalje, trljajte ovom polovinom, kao sunđerom dno šerpe ili tiganja. Treba uložiti mali napor, ali rezultat će biti brzo vidljiv. Ako želite na ovaj način očistiti od masnoće više tiganja ili lonaca, neophodno je periodično obnavljati kolutove krompira, odnosno, povremeno odsecati zaprljani deo. Takođe, češće ga treba umakati u sodu bikarbonu, jer masnoću, ustvari, čisti kombinacija soka krompira i sode bikarbone.

Pogledajte i Kako da uklonite fleke sa kuhinjskih krpa

2. Kesice čaja

Masnoću na zidovima lonca možete uklonite uz pomoć običnih kesica čaja. Uzmite suvu, nekorišćenu kesicu čaja, i jednostavno pređite njome unutrašnjem zidu lonca(šerpe), na kojem je ostala masnoća. Odmah ćete primetiti kako se masnoća rastvara, kao da se upija u čajnu kesicu. Za ovu potrebu kupite najjeftiniji čaj u kesicama.

Pročitajte i:  Kako da napravite i ukrasite slavski kolač (GALERIJA)

Pogledajte i Ne bacajte iskorišćene vrećice zelenog čaja

3. Soda bikarbona

Uzmite veći sud u koji može stati tiganj ili šerpa, sipajte u njega 4-5 kašika sode bikarbone i prelijte vodom. Kuvajte 30-50 minuta. Nakon toga samo prebrišite svoje sudove. Za ovu metodu nije potreban nikakav fizički napor, ali njeno izvođenje zahteva vreme. Ako ga imate, to je najefikasniji način eliminisanja stare masnoće sa svih sudova.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Izvor: uspesnazena.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.