Naslovna Trikovi Neobične namene papira za pečenje

Neobične namene papira za pečenje

3387
0
osam_neobicnih_namena_papira_za_pecenje_cl.jpg

Korišćenje papira za pečenje je najbolji način da sprečite da vam se jelo tokom pečenja zalepi za posudu. Međutim,  papir možete upotrebiti i u druge svrhe.

1. Zaštitna folija. Ukoliko metalne predmete obmotate papirom za pečenje odbijaće vlagu i privremeno smanjiti mogućnost vodenih mrlja. Isto tako, tekčnosti lakše skliznu s glatkog papira, pa će zamotani predmeti biti manje izloženi propadanju.

2. Skladištenje sveća. Ostavite li sveće različitih boja na isto mesto, postoji mogućnost topljenja i mešanja voska. Da biste to sprečili, svaku sveću obložite papirom za pečenje.

3. Čuvar od svetla i vlage. Želite li držati određene predmete daleko od svetla i vlage, za dodatnu ih zaštitu obložite ovim masnim papirom. Tako ćete sprečiti i gubitak boje.

4. Sprečite prašinu. Stavite komade papira za pečenje na teško dostupne police i fioke. Kad se želite rešiti prašine, nije potrebno da je brišete, već jednostavno zamenite papir novim.

5. Spriječite lepljenje snega. Zamotate li papir za pečenje na donji (gvozdeni) deo lopate za sneg, lakše ćete ga čistiti jer se neće lepiti za nju. Osim toga tako ćete biti brži tokom čišćenja jer će snežne pahulje lakše kliznuti kod bacanja.

Pročitajte i:  Poznati kuvari savetuju šta da kupujete za vreme koronavirusa

6. Održite daske za rezanje čistim. Nakon samo nekoliko korišćenja, kuhinjske daske postaju pravi magnet za bakterije. No, stavite li papir za pečenje na gornju stranu, rešićete se ovog problema. Ne samo što će vam daske duže trajati, već će narezane namirnice biti bez neželjenih mikroba.

7. Popravite slavine. Kapanje vode može biti poprilično iritantno, posebno u kasnim noćnim satima kada želite tišinu u svom domu. Nemate li potreban alat, obložite slavinu papirom za pečenje. Kapanje će istog trena prestati.

8. Ukrotite rajsferšlus. Zaglavi li vam se rajsferšlus na pantalonama ili jakni, oslobodite ga uvlačenjem glatke strane papira za pečenje u njegov otvor.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.