Naslovna Trikovi Ne kvarite ukus jelu: Ovih 5 grešaka pravite kod pripreme mlevenog mesa

Ne kvarite ukus jelu: Ovih 5 grešaka pravite kod pripreme mlevenog mesa

6170
0
Foto: Shutterstock

Mleveno meso nezaobilazan je deo svakodnevnih jela koje pripremamo. Iskoristite njegov maksimum i ne činite sledeće greške.

1. Ne zamrzavajte mleveno meso u originalnom pakovanju

Pakovanje mesa izprodavnice je pretanko da bi meso zaštitilo od ekstremno niskih temperatura. Umesto toga, meso položite u aluminijsku foliju, pa ga tek onda stavite u deblju plastičnu vreću i onda u zamrzivač.

2. Ne odmrzavajte mleveno meso u mikrotalasnoj

Mikrotalasna će početi da kuva površinski sloj mlevenog mesa i očvrsnuti ga, pre nego što se meso do kraja odmrzne. Nemojte bacati novac, već meso ‘odledite’ na prirodan način.

3. Nemojte dodavati mleveno meso u hladan tiganj

Maksimalan ukus i karamelizaciju mesa postići ćete ako odmrznuto meso stavite u vruć tiganj u koji ste dodali kašiku ulja ili maslaca. Ne stavljajte ga u hladan tiganj jer će se zalepiti za dno, pa ćete dobiti neuglednu sivu boju koja nikome nije privlačna.

Pročitajte i:  NIKAKO ne bacajte lišće šargarepe, a evo i ZAŠTO!

4. Ocedite višak vode

Mleveno meso tokom dinstanja ispušta višak vode, koja ispari usled dugotrajne termičke obrade. Nemojte da se bojite da ocedite ovu vodu tokom kuvanja, pogotovo ako sledite recept i brinete se koliko tečnosti morate da dodate za pripremu određenog umaka ili jela.

5. Nemojte ispirati mleveno meso pre ili nakon kuvanja

Ispiranje mesa pre kuvanja ne uklanja bakterije s njegove površine, dok ispiranje nakon termičke obrade uklanja sav okus.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: punkufer.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.