Naslovna Trikovi Ne kvarite ukus jelu: Ovih 5 grešaka pravite kod pripreme mlevenog mesa

Ne kvarite ukus jelu: Ovih 5 grešaka pravite kod pripreme mlevenog mesa

6057
0
Foto: Shutterstock

Mleveno meso nezaobilazan je deo svakodnevnih jela koje pripremamo. Iskoristite njegov maksimum i ne činite sledeće greške.

1. Ne zamrzavajte mleveno meso u originalnom pakovanju

Pakovanje mesa izprodavnice je pretanko da bi meso zaštitilo od ekstremno niskih temperatura. Umesto toga, meso položite u aluminijsku foliju, pa ga tek onda stavite u deblju plastičnu vreću i onda u zamrzivač.

2. Ne odmrzavajte mleveno meso u mikrotalasnoj

Mikrotalasna će početi da kuva površinski sloj mlevenog mesa i očvrsnuti ga, pre nego što se meso do kraja odmrzne. Nemojte bacati novac, već meso ‘odledite’ na prirodan način.

3. Nemojte dodavati mleveno meso u hladan tiganj

Maksimalan ukus i karamelizaciju mesa postići ćete ako odmrznuto meso stavite u vruć tiganj u koji ste dodali kašiku ulja ili maslaca. Ne stavljajte ga u hladan tiganj jer će se zalepiti za dno, pa ćete dobiti neuglednu sivu boju koja nikome nije privlačna.

Pročitajte i:  TRIK: Zatvorite kesicu čipsa za samo 10 sekundi bez ikakvih pomagala!!

4. Ocedite višak vode

Mleveno meso tokom dinstanja ispušta višak vode, koja ispari usled dugotrajne termičke obrade. Nemojte da se bojite da ocedite ovu vodu tokom kuvanja, pogotovo ako sledite recept i brinete se koliko tečnosti morate da dodate za pripremu određenog umaka ili jela.

5. Nemojte ispirati mleveno meso pre ili nakon kuvanja

Ispiranje mesa pre kuvanja ne uklanja bakterije s njegove površine, dok ispiranje nakon termičke obrade uklanja sav okus.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: punkufer.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.