Naslovna Trikovi Napravite aromatizovan puter

Napravite aromatizovan puter

1140
0
Foto: Shutterstock

Ako vam dolaze gosti i potrebno vam je brzo predjelo, dobro je imati aromatizovani puter. Njega možete mazati na hleb, ali možete ga koristiti i kad pečete meso, povrće ili ribu. Sve zavisi od vašeg ukusa.

Puter možete napraviti od najrazličitijih sastojaka. Aromatično biljke je uvek proverena varijanta – pogotovo bosiljak, korijander, ruzmarin, žalfija ili majčina dušica. Takođe možete koristiti beli luk, sušeni paradajz, inćune, čili papričice ili limun sa majčinom dušicom, možete koristit šta god poželite.

Malo putera ostavite na sobnoj temperaturi, da se opusti. Izabrane sastojke isecite na krupnije ili sitnije (na vama je da procenite količinu, sve u zavisnosti od toga koliko jak ukus vam treba). Zatim sve izdrobite i izgnječite sa puterom, da se lepo sjedini. Špatulom smesu nanesite na mastan papir, umotajte ga u obliku kobasice, smotajte ivice na unutra i ostavite u frižideru. Tu može da stoji nekoliko meseci.

Pročitajte i:  Kako se pravi domaći čips od krompira (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.