Naslovna Trikovi Namirnice u službi lepote Ove namirnice usporavaju starenje

Ove namirnice usporavaju starenje

2755
0
ove_namirnice_usporavaju_starenje_cl.jpg
Foto: Shutterstock

Pravilna ishrana je veoma važna za naše zdravlje, a određena hrana ima i pozitivan uticaj na naš izgled. Postoje razne namirnice koje mogu vašu kožu učiniti lepšom, ali je najvažnije da sadrže polifenole.

Polifenoli mogu usporiti proces starenja, a neka istraživanja su čak pokazala da mogu smanjiti vidljivost znakova starenja.

Predstavljamo vam namirnice koje obiluju polifenolima i koje trebate uvrstiti u svoju svakodnevnu ishranu.

Zeleni čaj

Za najbolje rezultate treba popiti 2 do 3 šoljice zelenog čaja dnevno. Istraživanja su pokazala da, osim što kožu čini lepšom, čini je i otpornijom na štetne spoljašnje uticaje.

Pogledajte i Vitamin C u borbi protiv starenja

Borovnice

Pročitajte i:  Da li je mleko štetno?

Borovnice, koje se nalaze na listi najzdravijih namirnica sveta, pospešuju cirkulaciju, što znači da će koža primati više kiseonika i hranljivih materija.

Tamna čokolada

Obiluje antioksidansima koji štite od spoljašnjih štetnih uticaja i smanjuju rizik od prevremenog nastanka znakova starenja.

Pšenične klice

Veliki broj ljudi nema naviku da konzumira pšenične klice, ali su vam one definitivno potrebne zbog odličnog delovanja na zdravlje i izgled.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.