Naslovna Trikovi Namirnice u službi lepote Domaći piling za usne od 2 sastojka iz vaše kuhinje!

Domaći piling za usne od 2 sastojka iz vaše kuhinje!

255
0
Foto: Shutterstock

Kada negujemo kožu, obično zaboravimo na usne, ali one, baš kao i lice, postanu prekrivene mrtvim ćelijama koje ih čine suvim i beživotnim. Redovnom upotrebom pilinga koji možete sami brzo da napravite, vaše usne izgledaće punije, zdravije i primamljivije.

Činite to dvaput nedeljno i rezultat neće izostati.

Pomešajte kašiku smeđeg šećera i kašičicu meda ili kokosovog ulja (ili upotrebite oba sastojka, neće škoditi).

Dobijenu pastu stavite u staklenu teglicu i čuvajte u frižideru. Njome nežno prelazite preko usana dva minuta ili duže, ostavite još minut da koža apsorbuje ulje i med, pa tek onda isperite.

Nakon toga stavite balzam za usne. Šećer će “izravnati” kožu, a med ili ulje će je nahraniti. U piling pastu možete da dodate i ekstrakt vanile ili neko esencijalno ulje po želji. Ili, umesto šećera u recept ubacite mlevenu kafu.

Ima istu ulogu, odnosno skida površinski sloj sa usana. Osim toga, mešavina mlevene kafe i kokosovog ulja posvetljuje i potpuno uklanja tamne mrlje sa kože.

Pročitajte i:  Med i pivo: Provereni ruski recept protiv prehlade, kašlja i upale grla

Ako nemate ni vremena ni volje da pravite prirodna sredstva za negu, barem upamtite da je za zdravlje i lepotu kože najvažniji način ishrane.

Koža je poslednji deo vašeg tela koji od unetih namirnica dobija vitamine i minerale, tako da je od ključne važnosti da jedete što više voća i povrća. Tako će dovoljno hranljivih materija dopirati do kože nakon što se nahrane ostali delovi tela.

I ne zaboravite – kada je reč o koži, za nju ništa nije važnije od vode. Stoga se potrudite da stalno unosite neophodne količine najvažnije tečnosti i budete hidrirani.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: savršena.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.