Naslovna Trikovi Na najlakši način očistite bundevu i spremite je za jelo

Na najlakši način očistite bundevu i spremite je za jelo

1323
0
Foto: Shutterstock

Pošto je sezona bundeve, ovo je prilično dobro pitanje. Zimi je bundeva prisutna na stolu obliku mnogih recepata i jela.

Neki od najpopularnijih su pita od bundeve, pečena bundeva, punjena bundeva, svakakvi slatkiši od bundeve i krem od bundeve, a koristi se ne samo u desertima, već se može koristiti i za pravljenje različitih čorbi.

Međutim, većina recepata počinje sa čišćenjem bundeve i sada ćemo vam podeliti naš način rada.

Započnite pranjem bundeve, pošto iz bašte, a često na njoj postoje tragovi zemlje. Zatim uklonite poklopac i dno bundeve. U zavisnosti od veličine, možete bundevu iseći na manje komade da biste je lakše oljuštili.

Ako koristite bundevu za pečenje sa korom, nakon uklanjanja dva kraja, prerežite je na pola i pomoću kašike uklonite unutrašnjost zajedno sa semenkama. Možete ih rasporediti po papiru da se osuše i koristiti za seme sledeće godine.

Pročitajte i:  KLJUČNI FAKTOR ZDRAVLJA: Kako da ishranom postignete neutralnu pH vrednost u organizmu?

Dakle, nakon što ste je očistili, isecite je na željenu veličinu prema vašem omiljenom receptu. Ako ćete pripremati punjenu bundevu, odsecite dno samo malo, tako da ona stoji uspravno, i kašikom, pažljivo izdubite unutrašnjost.

Da se vratimo situaciji kada na primer treba da oljuštite bundevu, kada koristite za dinstanje ili kuvanje. Postoje dva načina da je oljuštite – pomoću oštrog noža ili ljuštilice za povrće.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.