Naslovna Trikovi Male tajne velikih majstora: Trik za sočno i mekano meso kao iz...

Male tajne velikih majstora: Trik za sočno i mekano meso kao iz restorana

1958
0
Foto: Shutterstock

Da biste pripremili sočne i meke odreske od svinjskog mesa, važno je da znate nekoliko proverenih caka.

Tako, na primer, poznato je da je meso uvek lepše ako dugo odstoji u marinadi. Upiće sokove aromatične smese i nakon pečenja će biti softanije i manje žilavo.

Ako ga dinstate, najbolje je da poklopite posudu kako bi se u posudi zadržala vlaga i praktično se “obarilo” u sopstvenim sokovima.

Ali postoji još jedan trik koji vam kuvari neće rado otkriti.

“Nikada ne uklanjajte kost sa odrezaka. Tokom procesa prženja, ova kost daje mesu izvanredan ukus. Potrebno je samo da napravite plitki rez duž kostiju. Tako će se meso dobro ispržiti, a kost će puštati svoje sokove i njima ‘zalivati’ meso”, objasnio je šef restorana “Goodman”.

Pročitajte i:  Kako PRAVILNO da zamrznete sveže jagode?

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: Mondo.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.