Naslovna Trikovi TRIKOVI ISKUSNIH DOMAĆICA: Umesto brašna pleh pospite ovim TAJNIM SASTOJKOM kada pečete...

TRIKOVI ISKUSNIH DOMAĆICA: Umesto brašna pleh pospite ovim TAJNIM SASTOJKOM kada pečete tamne kore

13689
0
Foto: Shutterstock

Premazivanje pleh maslacem i/ili brašnom uobičajeni je korak kod pečenja većine kolača ili torta. Ovaj korak pomaže nam da se kora ne zalepi za dno, ali i omogućuje da pečena smesa dobije željeni volumen.

Postupak je vrlo jednostavan: komadić maslaca ili kašika ulja stavi se na dno pleha, pa se pek papirom lagano pređe preko cele unutrašnjosti.

Potom se kašika brašna nežno istrese na maslac, a tapkanjem  pleha prah se ravnomerno rasporedi po dnu i stranicama kalupa za pečenje. Zahvaljujući tom postupku kada se kora ispeče, vrlo se lako može odvojiti od kalupa.

Pročitajte i:  Čokoladni slatkiš bez jaja, mleka i putera (VIDEO)

Kada pečete čokoladne kolače ili torte, umesto brašna bolje je upotrebiti kakao u prahu. Ne samo da ta namirnica neće ostaviti beli trag na vašoj kori nakon pečenja, već će i celom desertu ponuditi novu dubinu ukusa.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa 

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: zadovoljna.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.