Naslovna Trikovi Recept za najbolju marinadu za junetinu, piletinu ili divljač – meso će...

Recept za najbolju marinadu za junetinu, piletinu ili divljač – meso će biti sočno i mekano

6784
0
Foto: Shutterstock

Da bi meso pripremili što lakše i da bi vaša jela bila što ukusnija, važno je pripremiti dobar pac (marinadu) i u njemu držati meso 48-72 sata.

Dok je u pacu, meso oslobađa svoje unutrašnje sokove koji pritom u najvećoj meri sadrže mirise karakteristične za meso, a istovremeno meso poprima mirise same marinade.

Evo kako ćete pripremiti dobar pac za junetinu, piletinu ili divljač.

Sastojci:

1/4 l belog vina,
1/4 l vinskog sirćeta,
2 kašike šećera,
10 zrna bibera,
50 g iseckanog celera,
100 g iseckanog peršuna,
100 g iseckane šargarepe,
veća glavica crvenog luka iseckanog na režnjeve,
2 režnja belog luka sitno iseckana,
1 l vode

Pročitajte i:  Iz bakinog kuvara: Đuveč sa tikvicama i piletinom (VIDEO)

Priprema:

Pomešati vodu, vino i sirće. Dodati iseckano povrće i začine. Kratko prokuvati i ostaviti da se ohladi. Ova količina je dovoljna za 3 kg mesa, pa ukoliko pripremate manje, srazmerno smanjite količinu sastojaka.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Moja kuhinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.