Naslovna Trikovi Male tajne kupovanja i čuvanja crnog luka

Male tajne kupovanja i čuvanja crnog luka

378
0
male_tajne_kupovanja_i_cuvanja_crnog_luka_119550955.jpg

Pri kupovini crnog luka treba birati glavice koje su čiste i dobro oblikovane, vrat glavice luka ne bi trebao da bude otvoren, dok bi ljuska trebalo da bude pripijena, a ne hrskava i lomljiva.

Čuva se na sobnoj temperaturi, na tamnom i prozračnom mestu. Luk ne bi trebalo stavljati uz krompir jer će izgubiti vlažnost i pre će se pokvariti.

Pročitajte i:  Lako, brzo i ekonomično: Savršen trik za čišćenje paprike (VIDEO)

Termički obrađen luk može se čuvati nekoliko dana u zatvorenoj plastičnoj posudi, dok u metalnim posudama gubi boju.

Naseckan luk se može zamrznuti, bez prethodnog blanširanja, ali zamrzavanjem gubi na intenzitetu ukusa.

U sirovom stanju crni ili ljubičasti luk izvrstan je kao dodatak salatama, hladnim sosovima, sendvičima, uz meso s roštilja…

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.