Naslovna Trikovi ZA BOGAT UKUS PIRE KROMPIRA: Nemojte ga kuvati samo u vodi nego...

ZA BOGAT UKUS PIRE KROMPIRA: Nemojte ga kuvati samo u vodi nego dodajte i OVAJ SASTOJAK i dobićete najukusniji prilog

17152
0
Foto: Shutterstock ID: 83967187

Džordin Parks je na društvenim mrežama podelila recept za pire krompir kakav je spremala njena baka.

Džordin, koja ovu metodu pripreme poznaje od malih nogu, nije mogla da veruje da ljudi krompir za pire kuvaju samo u vodi.

Ona krompir ne kuva samo u vodi nego je pomeša sa bujonom, za kremastiji i bogatiji ukus.

Priprema:
Krompir operite, ne gulite već ih samo premažite uljem avokada (može i neko drugo ulje). Zatim ih stavite u šerpu sa vodom, u koju ste dodali morsku so i pileći ili goveđi bujon – u zavisnosti od mesa koje će poslužiti uz pire.

Pročitajte i:  Praznično predjelo: Punjena jaja kao dodatak bogatoj trpezi

Bujon će pojačati ukus, a pire će biti puno kremastiji, kako tvrdi. Kada se krompir skuva, dodajte maslac i mleko i napravite pire.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stil.kurir.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.