Naslovna Trikovi Kako ukiseliti luk

Kako ukiseliti luk

898
0
luk_iz_tursije_30373543.jpg

Neki ga zovu šalota, neki kozjak, neki kapula, a neki lukovica… Mali crni luk iz turšije nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Za ukiseljeni luk je potrebno:

1 kg lukčića
1,5 l vode
75 g soli
1 dl vinskog sirćeta
1 kašika soli
1 kašika šećera
3 dl vode
1 koren rena (srednje debeo)
lovorov list
bibera u zrnu

Priprema:

1. Lukčiće oljuštiti i kuvati 2 minuta u slanoj vodi. Dobro prokuvati sirće, so, šećer, vodu i sitno rendani ren. Ohlađene i oceđene lukčiće složiti u tegle.

Pročitajte i:  Moćno sirće: Napravite prirodno sredstvo za čišćenje podova

2. Između slojeva staviti lovorov list i zrna bibera. Zaliti mešavinom sirćeta i vode.

3. Posle 24 sata odliti tečnost, još jednom prokuvati, ohladiti pa opet preliti. Ostaviti na tamnom mestu.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.