Naslovna Trikovi Kako se rastvara kvasac?

Kako se rastvara kvasac?

2926
0
Foto: Shutterstock

Savremene domaćice imaju na raspolaganju gotov kvasac bez kojeg bi priprema slatkiša, domaćeg hleba ili aromatične slatke pogače bila teška, da ne kažemo nemoguća.

Onima koji to ne znaju, reći ćemo da je kvasac koncentrovana masa kvasca bez koje hleb neće narasti. Gotovi kvasac široko se koristi ne samo u prehrambenoj industriji, već i u kućnom kulinarstvu.

U svim prodavnicama u principu su u osnovi dve vrste kvasca – sveži (živi) i suvi kvasac, a metoda rada s obe vrste je prilično slična. Po pravilu, oni moraju biti rastvoreni u toploj vodi, ni u kojem slučaju vrućoj, pre nego što se dodaju drugim proizvodima.

Pročitajte i:  Metod dr Oz-a koji otkriva na koju ste hranu alergični

Možete rastvoriti suvi kvasac ili živi kvasac, ne samo u toploj vodi već i u toplom mleku ili drugoj tečnosti. Važno je da im dodate malo šećera radi aktiviranja kvasnih gljivica.

Mešajte proizvode dok se kvasac i šećer potpuno ne rastope. Ostavite dobijenu masu kvasca oko 15-20 minuta na toplom mestu da se aktivira i nastavite sa pripremom peciva.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.