Naslovna Trikovi Kako najbrže da očistite paprike od semenki za zimnicu

Kako najbrže da očistite paprike od semenki za zimnicu

2367
0
Foto: Shutterstock

Kada dođe vreme za pripremu zimnice, njihova priprema počinje ubrzanim tempom. U većini recepata ima paprika, a one imaju seme. Čišćenje paprike prilično je spor posao – treba vremena i živaca. Ponekad, prilikom čišćenja semenki, narušava se celovitost povrća.

Uvek je frustrirajuće kada pripremamo jelo sa paprikama i kada vidimo da ima i semenki.

Evo kako lako možete očistiti ljute paprike od semenki. Ovo je trik koji prikazan u jednoj kulinarskoj emisiji. Ljuta paprika se postavlja između dve ruke i nakratko se pomera među dlanovima napred-nazad – otprilike minut. Zatim se nožem odseče drška i deo pored drške. Paprika se okreće prema dole otvorom i lupka se, a seme ispadne. Gotovo je – brzo i lako, zar ne!

Pročitajte i:  Ručak za celu porodicu: Ukusna pasta od 3 sastojka (VIDEO)

Pored ljutih paprika, postoje i druge vrste kao što su paprika koja se koristi u turšijama, janijama i salatama. Crvene i zelene paprike ne mogu se očistiti od semenki rolanjem između dlanova. Rukama pritisnite poklopac i dršku prema unutra, a zatim ga uklonite i istresite seme da padne.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.