Naslovna Trikovi Kako najbolje da očistite džezvu od tvrdokornih mrlja i kamenca

Kako najbolje da očistite džezvu od tvrdokornih mrlja i kamenca

1228
1
Foto: Shutterstock

Da biste uklonili crne mrlje, potrebno je da s vremena na vreme primenite mali trik.

Dve-tri skuvane kafe i džezva je, mada ste je oprali, već potamnela. Pritom je tu uporni kamenac od kojeg je teško pobeći. Mi imamo rešenje.

Uzmite limun, isecite ga na veće komade i ubacite ih u džezvu. Sipajte vodu do vrha, stavite je da proključa i ostavite je tako sa citrusom da odstoji preko noći. Sledećeg dana prospite vodu i bacite limun, pa dobro isperite džezvu. Ostaci kafe i kamenca će biti uklonjeni.

Pročitajte i:  6 koraka do savršeno čistih pločica u kupatilu

Na isti način možete da se izborite i sa tragovima zagorele hrane u šerpi. Uzmite limun ili sipajte koka-kolu, stavite na šporet da proključa, promešajte i prospite. Šerpu operite i obrišite čistom krpom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Novosti

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

  1. Limun je skup i šteta ga je trošiti. Bolje rešenje je limuntus!!! Limuntus se rastvori u vrlo malo vode pa se premaže unutrtašnjost posude. Ostavi se da deluje 10 – 15 minuta a zatim dobro istrlja unutrašnjost. Sapere se i imate džezvu kao kad ste je kupili.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.