Naslovna Trikovi Kako možete upotrebiti iskorišćene vrećice za čaj

Kako možete upotrebiti iskorišćene vrećice za čaj

1144
0
kako_mozete_upotrebiti_iskoriscene_vrecice_za_caj_cl.jpg

Nakon uživanja u šolji omiljenog čaja nemojte bacati iskorišćenu vrećicu. Ona vam može koristiti za brojne namene u kući.

Neka meso bude mekše. Iskoristite listiće iz čaja (bilo da je u pitanju vrećica ili rinfuza) za marinadu. Čaj će dati poseban ukus mesu i držaće ga svežim i učiniti lepšim za pečenje.

Očistite prozore. Čaj može ukloniti masnoću i prljavštinu sa prozora. Napravite ga od već iskorišćene vrećice i onda sa njim perite prozore. Najbolji rezultat ćete postići ako koristite i filtere za kafu.

Unesite mirise u ormare. Jednostavno stavite nekoliko osušenih vrećica čaja na police ormara, među odeću, a čaj će oterati ustajale mirise. Vrećice, čak, možete stavljati u cipele da biste pobedili eventualne neugodne mirise.

Osvežite tepihe. Pre usisavanja na tepih istresite čaj iz iskorišćenih vrećica, ostavite tako 10-tak minuta i onda usisajte.

Pročitajte i:  NEZAMENLJIV U KUĆI: Sve o GLICERINU što do sad niste znali!

Prihranite kućne biljke. Iskorišćeni čaj iz vrećica može biti odličan kao prihrana za vaše cveće. Dodajte ga u zemlju ili jedostavno pospite po površini.

WC šolja. Uklonite mrlje sa vaše WC šolje tako što ćete na dno staviti nekoliko vrećica čaja i ostaviti ih da deluju nekoliko minuta. Što ih duže ostavite, učinak će biti bolji. Kada pustite vodu sa vrećicama će otići i mrlje i prljavština.

Skuvajte još jedan čaj. Sa jednom vrećicom možete skuvati dva puta čaj. Samo ga drugi put ostavite malo duže u prokuvanoj vodi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Lifepress magazin

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.