Naslovna Trikovi Kako da uklonite fleke sa kuhinjskih krpa

Kako da uklonite fleke sa kuhinjskih krpa

564
0
kako_da_uklonite_fleke_sa_kuhinjskih_krpa_cl.jpg

Brže od svega, u kuhinji se prljaju  kuhinjske krpe. Čak i ako ih menjate svaki dan, s vremenom postaje sve teže njihovo pranje– deterdženti i pranje u veš mašini ne pomažu.

Peremo kuhinjske krpe bez iskuvavanja. Kako?

So

Sipajte u lavor prohladnu vodu i posolite je. Na 5 litara vode stavite 5 supenih kašika soli. Promešajte i stavite u njega prljave krpe. Ako su jako prljave – neka prenoće, ako nisu, dovoljno je sat-dva vremena. Posle ih operite na uobičajeni način. Kao rezultat, krpe će biti  još čistije, nego posle  otkuvavanja uz dodatak izbeljivača.

Pogledajte i So – zvezda mnogih kulinarskih trikova

Soda

Soda je takođe dobar pomoćnik u otklanjanju masnih fleka sa kuhinjskih krpa. Možete pripremiti rastvor tople vode sa dodatkom sode, a možete i iskuvati krpe u ovom rastvoru (5 kašika na 5 litara vode). Čak i ako fleke ostanu, one će nestati posle poslednjeg pranja u veš mašini nakon iskuvavanja.

Pročitajte i:  Brzo i lako: Bakine kiflice mekane kao duša (VIDEO)

Deterdžent za sudove

Na sličan način kuhinjske krpe potapaju se i s deterdžentom za sudove. Uzmite malo sredstva za pranje sudova, stavite u toplu vodu i potopite prljave suve krpe u tom rastvoru na 15-20 minuta. Nakon toga ih slobodno operite  praškom u veš mašini na uobičajeni način.

Pogledajte i 10 neverovatnih namena deterdženta za pranje suđa

Sirće

Ako se na vašim krpama pojavila  buđ, treba ih  oprati na uobičajeni način, ali posle toga isprati u rastvoru vode i sirćeta. Ne brinite za boju, sirće je bezopasno. Ali ipak ne treba dugo držati krpe u ovom rastvoru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – StvarUkusa

Izvor: uspesnazena.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.