Naslovna Trikovi Kako da što bolje pripremite morske plodove

Kako da što bolje pripremite morske plodove

541
0
kako_da_sto_bolje_pripremite_morske_plodove_42817216.jpg

1. Tajna vrhunskog ukusa ribe nalazi se u njenoj svežini. Možete biti najbolji kuvar i upotrebiti najkvalitetnije začine, ali ukoliko riba nije sveža jelo neće biti vrhunskog ukusa.

2. Treba je začiniti samo maslinovim uljem i s malo soli. Jer, ako dodate previše začina, njihova aroma potpuno će preovladati jelom.
SAVET: Ukoliko vam u restoranu posluže morske plodove prezačinjene belim lukom, znajte da je razlog tome prikrivanje činjenice da nisu sveži.

3. Za riblji (ili bilo koji drugi) rižoto koristite plitku i široku posudu s bakarnim dnom koji brzo prenosi toplotu, a pirinač mešajte drvenom ili plastičnom varjačom.

Pročitajte i:  Savršen dodatak jelima: Recept za domaći pesto sos

4. Uz jastoga i ostale rakove koji se služe po našim restoranima, najpoznatiji su škampi. Mogu se pripremiti na buzaru, na žaru, a njihovi očišćeni repovi daju izvrstan ukus rižotu i testenini s morskim plodovima…
SAVET: Važno je da priprema škampa bude vrlo brza (da bi se sačuvali ukus i  osnovna svojstva), odnosno da traje nekoliko minuta. To zavisi od njihove veličine, pa bi bilo dobro da kupite sve manje-više iste dužine. Ako ih kuvate, neka to bude u velikom loncu, s mnogo vode.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.