Naslovna Trikovi Kako da spasite previše gustu čorbu

Kako da spasite previše gustu čorbu

509
0
Foto: Shutterstock

I najiskunijim domaćicama se desi da se za trenutak zanesu i da kasnije otkriju da je čorba preterano gusta. Ipak, to nije razlog za paniku, jer postoje različiti načini za popravljanje preterano guste čorbe.

Kako se tačno može popraviti preterano gusta čorba, zavisi uglavnom od toga od čega je čorba koja se razređuje. Za čorbu od povrća, ispravno je uzeti jednu kockicu bujona i 1 litar vode.

Bujon rastvorite u vodi i sve porokuvajte. Nakon toga, čorbu razredite bujonom, vratite sve na ringlu i prokuvajte uz mešanje.

Kod čorbe od pilećih iznutrica ili pilećeg mesa, preterano gusta čorba se popravlja uz pomoć jedne kocke pilećeg bujona, pola kocke bujona od povrća i jednog litra vode. Prema istoj proceduri, prvo se kuva bujon, dodajte se u čorbu i ponovo se kuva cela čorba.

Kada treba da se popravi preterano gusta čorba od svinjkog ili telećeg mesa, koristi se samo bujon od povrća. Jedna i po kocka bujona i 1 litar vode se prokuvaju. Procedura je ista.

Pročitajte i:  Džejmi Oliver: Trik za savršeno jaje na oko (VIDEO)

Preterano gusta jagnjeća čorba se razređuje samo smesom vode i soli uz dodatak selena i malo aleve paprike. Kod čorbe od pečuraka, bujon je od pečuraka i litar vode.

Najvažnije od svega je to da uvek dolivate vreli bujon u čorbu, koja pak treba da bude na sobnoj temperaturi. Čorba ne treba da bude iz frižidera, jer, ako ima zaprške, ona može da se zgrudva.

Ako ima potrebe, možete dodati još začina, a to treba da uradite pre nego što provri finalna količina čorbe.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.