Naslovna Trikovi Kako da otopite čokoladu

Kako da otopite čokoladu

3861
0
kako_da_otopite_cokoladu_cl.jpg

Topljena čokolada je osnosvni sastojak mnogih poslastica i koristi se kao dodatak raznim filovima, ali i kao dekoracija. Predstavljamo vam dva osnovna načina za topljenje čokolade.

Kuvanje na pari

Najosnovniji način topljenja čokolade je kuvanjem na pari. Naime, potrebno je da u šerpicu sipate malo vode, stavite na umerenu vatru i preko šerpice stavite posudu sa komadićima čokolade. Veoma je važno da posuda sa čokoladom ne dodiruje vodu, ali i da voda ne vri već struji na umerenoj temperaturi. Takođe, u toku ovog postupka je neophodno stalno mešanje čokolade kako bi se ravnomerno otopila.

Topljenje u mikrotalasnoj rerni

Čokoladu možete otopiti i u mikrotalasnoj rerni. Važno da čokoladu izlomite na manje delove i stavite u posudu koja se može zagrevati u mikrotalasnoj rerni. Podesite kuhinjski aparat na najmanju jačinu i stavite posudu sa čokoladom. Neka se zagreva oko 30 sekundi, zatim izvadite posudu i dobro promešajte čokoladu, a nakon toga je ponovo zagrevajte, takođe na najmanjoj jačini, ovog puta samo 10-15 sekundi. Posle zagrevanja ponovo promešajte čokoladu. Veoma je važno da čokoladu topite na najmanjoj jačini kako ne bi izgorela.

Pročitajte i:  Trik za odmrzavanje mesa u samo 5 minuta

Imajte u vidu da se tamna, odnosno čokolada za kuvanje lakše topi od čokoladne. Takođe, ukoliko se plašite da će vam čokolada izgoreti, najbolje je da prve pokušaje napravite sa jeftinijom čokoladom dok se ne uvežbate.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.