Naslovna Trikovi Kako da očistite odvod bez upotrebe hemikalija

Kako da očistite odvod bez upotrebe hemikalija

9784
0
kako_da_ocistite_odvod_bez_hemikalija_cl.jpg

Ako primetite da vam voda slabije otiče iz sudopere, problem možete rešiti i pomoću namirnica i preparata koje već imate u kući.

Kvasac

Dva paketića živog kvasca će rešiti problem. Samo pustite kvasac da teče niz odvod, sačekajte malo, sipajte i malo soli, a onda za tim sipajte čašu vrele vode. Sačekajte 45 minuta, pa sipajte još jednu čašu vrele vode.

Soda bikarbona i sirće

Ova mešavina dovodi do hemijske reakcije koju možete iskoristiti da očistite odvod. Odnos sode bikarbone prema sirćetu treba da bude 1:2. Kad sipate ovo u odvod, počeće da šišti, sačekajte desetak minuta, pa isperite vrelom vodom. Ako voda i dalje ne otiče normalno, ponovite ceo proces.

Tečnost za sudove

Odvod u kuhinji vam verovatno stvara problem zbog masti koja se nagomilala negde niz cevi, a tečnost za sudove je napravljena da uklanja masnoće. Sipajte dosta tečnosti u odvod, a za njom sipajte dosta ključale vode.

Pročitajte i:  Kako da razlikujete domaće od uvoznih jagoda?

Sok od limuna i soda bikarbona

Nakon ovoga će vam odvod biti funkcionalan i mirisan, a pritom je rešenje mnogo zdravije po vas od hemikalija koje se inače koriste za čišćenje odvoda. Odnos limuna i sode neka bude pola-pola, sipajte je u odvod, i pustite par minuta da peni pre nego što isperete vrelom vodom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: nadlanu.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.