Naslovna Trikovi Kako da napravite zvezde od salveta za praznični sto

Kako da napravite zvezde od salveta za praznični sto

1593
0
Foto: Shutterstock

Efektno presavijena salveta dodaće eleganciju prazničnom stolu i naglasiti svečani karakter večere za dane praznika.

Iako se novogodišnje pripreme često obavljaju do poslednjeg trenutka, vredi potrošiti dodatnih 10 minuta na ovaj jednostavan ukras. Iako ova zvezda izgleda kao težak zadatak, možete je napraviti vrlo jednostavno i brzo.

Ovu zvezdu najbolje je napraviti od četvrtaste papirne salvete u tamnocrvenoj boji (ali može i salveta druge boje). Prvo je položite ravno na sto. Vidljive pregibe tretirajte kao vodiče. Gornji deo savijte tako da gornja ivica bude tačno u sredini. Učinite isto i sa donjom ivicom. Dobijeni pravougaonik ponovo preklopite na ovaj način – ovaj put na levoj i desnoj strani tako da se bočne ivice sastaju u sredini. Lagano pritisnite ivice, a zatim raširite bočna krila na pravougaonik.

Okrenite kratku stranu pravougaonika prema sebi i, počevši odozdo, preklopite ga na harmoniku (prvi preklop bi trebalo biti dovoljno širok da se donja ivica poravna sa pomoćnom linijom stvorenom u prethodnom koraku).

Pročitajte i:  Produžite im vek trajanja OVIM sredstvima: Saveti za održavanje tepiha

Podignite gornji sloj levo od harmonike i preklopite gornji ugao prema unutra. To uradite sa svim slojevima harmonike na levoj, a zatim na desnoj strani. Trebalo bi da dobijete nešto poput trouglastih “krila”.

Raširite salvetu, držeći je u sredini prstima. Uhvatite ivice zvezde koja se formirala na ovaj način i pritisnite ih zajedno. Ako strane zvezde i dalje beže, napravite sitne rezove na donjoj ivici i pričvrstite ih prema unutra.

Preklopite savijenu salvetu u tanjir. Crvena božićna zvezda će se lepo uklopiti sa prirodnim ukrasima: zelenim grančicama, srebrnim kuglicama i malim svećnjacima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: ženski magazin

Foto: shutterstock
Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.