Naslovna Trikovi Kako da lako oljuštite cveklu

Kako da lako oljuštite cveklu

607
0
Foto: Shutterstock

Svaka domaćica ima svoj recept za pripremu cvekle u različitim jelima i predjelima, ali obično sve domaćice čiste sveklu na jedan isti način.

Danas ima toliko različitih alatki za čišćenje i ljuštenje cvekle, krompira i drugog povrća.

Kada je potrebno da oljuštite samo nekoliko komada cvekle, prvo je neophodno da ih odaberete na osnovu oblika, voje i veličine. Uzmite samo zdrave plodove. Pre nego što oljuštite cveklu, potopite je na 10-15 minuta u vodu, ocedite je i uklonite listove, ako ih ima.

Poželjno je da svaku cveklu očistite četkom. Ljuštenje je najlakše učiniti ljuštilicom za krompir, a ako ima potrebe, dodatno čišćenje obavite nožem.

Za pripremu mnogih jela se preporučuje da cvekla bude skuvana cela, neoljuštena, ali da bude dobro oprana četkom pod tekućom vodom.

Pročitajte i:  Trikovi za sočnu i ukusnu svinjetinu

Nakon kuvanja, kora cvekle se ljušti mnogo lakše i u isto vreme se čuvaju sve hranjljive materije.

Cveklu možete iseći na različite oblike u zavisnosti od jela koje pripremate. Za salate, cvekla se seče na štapiće, kao prilog – na kolutove ili kockice, za čorbe ili boršč je seče na veoma tanke trakice.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Bonapeti.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.