Naslovna Trikovi Trikovi iskusnih domaćica: Kako da uklonite gorčinu luka i zadržite njegove korisne...

Trikovi iskusnih domaćica: Kako da uklonite gorčinu luka i zadržite njegove korisne sastojke

657
0
Foto: Shutterstock

Crni luk je korisna namirnica, ali se zbog svog specifičnog ukusa ne sviđa svima.

Njegova konzumacija je izuzetno poželjna, posebno sada u sezoni prehlada i gripa. Vredan je izvor mnogih vitamina i minerala.

Šta treba da uradite da biste uklonili gorčinu luka, a da istovremeno zadržite njegove korisne sastojke?

Jedan trik domaćica u borbi protiv gorkog luka je da oljušteno povrće stave u posudu sa ključalom vodom. Ovo će pomoći da se omekša ukus luka.

Ako vam ovaj metod ne odgovara, pokušajte da uklonite gorčinu luka:

Prženjem – Oljušteni i seckani luk se prži na malo ulja, a zatim koristi u raznim salatama i drugim jelima sa lukom.

Pročitajte i:  Kako da od jednog pileta napravite kompletan ručak (VIDEO)

Potapanjem u so – U jedan litar hladne vode dodajte 1kašiku soli i tu ostavite seckani luk oko 20 minuta.

Mariniranjem – U čašu sirćeta dodajte pola kašike šećera, so i suncokretovo ulje.

Iseckani luk prelijte ovom smesom i držite ga oko pola sata pre konzumiranja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa 

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.