Naslovna Trikovi Evo čime možete da zamenite beli šećer u receptima

Evo čime možete da zamenite beli šećer u receptima

1913
0
Foto: Shutterstock

U kuhinji skoro uvek imate šećer, ali dese se i oni trenuci kada pečete tortu ili neko slatko testo i već ste započeli proces i shvatili da nemate šećer. Šta onda da radite? Srećom, zamena za šećer ima dosta. A možda ćete otkriti da vaša omiljena poslastica ima bolji ukus sa smeđim šećerom ili nekom drugom zamenom.

Ovo su najbolje zamene za beli šećer:

Smeđi šećer
On je najjednostavnija zamena za beli šećer. Kao zamenu možete da koristite svetlo ili tamno smeđi šećer. On je idealna zamena za tamnije pecivo sa više ukusa karamele, što je odlično za čokoladne kolačiće, ali za torte baš i nije idealna zamena. Jedna kašika smeđeg šećera menja jednu kašiku belog.

Kokosov šećer
Takođe ga možete koristiti kao zamenu za beli šećer posebno u kolačićima i brzom hlebu. Kokosov šećer je suviji od smeđeg ili belog šećera, što ga čini odličnim za peciva i slatka peciva, ali je manje idealan za torte i kolače. Jedna kašika kokosovog šećera menja jednu kašiku belog.

Šećer u prahu
Takođe možete da koristite šećer u prahu da zamenite do 2 šolje belog šećera, koristeći 1 3/4 šolje šećera u prahu za svaku šoljicu šećera. Ova zamena je najbolja za brzi hleb i mufine. Izbegavajte šećer u prahu, ako je moguće, za recepte koji zahtevaju da se maslac i šećer zajedno sjedine. Kolačići napravljeni od šećera u prahu neće se ispeći da budu hrskavi.

Pročitajte i:  Kako da spremite savršeno kuvana jaja u rerni (VIDEO)

Takođe treba napomenuti: Ako vam nedostaje šećer u prahu, ali imate beli šećer u kući, usitnite 1 šolju belog šećera i 1 kašiku kukuruznog skroba u blenderu za svaku šolju šećera u prahu koja vam je potrebna.

Tečni zaslađivač
Kada se iskoriste sve vaše mogućnosti suvog šećera, umesto toga možete posegnuti za tečnim zaslađivačima. Pošto su skuplje i zahtevaju više prilagođavanja recepata, tečni zaslađivači bi trebalo da budu poslednje sredstvo u zameni šećera. Kada koristite tečni zaslađivač kao zamenu obavezno smanjite temperaturu pečenja za 4°C.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.