Naslovna Trikovi Da li ste znali? Ove 4 greške su najčešće u pripremi palačinki

Da li ste znali? Ove 4 greške su najčešće u pripremi palačinki

3912
0
Foto: Shutterstock

Bez obzira na to kakve palačinke volite (američke ili obične), neka su pravila univerzalna. U tekstu možete pročitati koje greške treba da izbegnete kako bi vam palačinke uvek uspele. Uz pomoć ovih saveta napravite najbolje palačinke.

Previše mešanja
Verujemo da imate potrebu da razbijete baš svaku grudicu brašna, ali priprema palačinki je situacija u kojoj ne smete biti previše grubi. Smesu ne trebate previše da mešate ili mutite jer će gluten početi da se razvija i testo će postati elastično, što znači da će palačinke u završnici biti gumene.

Premalo strpljenja!
Testo za palačinke, posebno za obične, trebalo bi kratko da odstoji. Kako bi palačinke bile savršene, smesu pokrijte i pustite da odstoje do pola sata.

Pročitajte i:  Ovde grešite kad kuvate testeninu

Nedovoljno zagrejan tiganj 
Ako tiganj nije zagrejan, testo će se beživotno razliti i upiti svu masnoću kojom ste premazali tiganj. Predlažemo da testirate temperaturu probnom palačinkom.

Prečesto okretanje palačinki
Suzdržite se od okretanja sve dok s donje strane ne poprime lepu zlatnu boju. Strpljenje je posebno bitno kod okretanja američkih palačinki jer bi mogle splasnuti i izgubiti vazdušastu teksturu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastro.24sata.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.