Naslovna Trikovi Brzo i lako: Tikvice zapečene sa jajima i sirom

Brzo i lako: Tikvice zapečene sa jajima i sirom

3260
0
zapecene_tikvice.jpg

Ovaj recept potvrđuje ono što nutricionisti redovito tvrde – da zdrava hrana zapravo može biti vrlo povoljna.

Sastojci (količina za jednu osobu):

1 tikvica srednje veličine

1 jaje

100 g mladog nemasnog sira

0,5 dl jogurta

2 kašičice maslinovog ulja

Priprema:

Prvo marinirajte tikvice. Isecite ih na kolutove, kockice, ili već prema želji. Pospite suvim kvalitetnim začinom, ili samo stavite so i biber po želji.

Dodajte izrendan beli luk malo samo radi ukusa. Sve dobro promešajte i ostavite da odstoje oko 15 minuta da otpuste vodu, pa procedite da se rešite tečnosti.

Pročitajte i:  Rešite se suvišnih kilograma: Ove namirnice će vas održati vitkim

Pogledajte i 7 recepata za jela s tikvicama

U tepsiju stavite papir za pečenje. Jaja umutite sa jogurtom i uljem. Sipajte u kalup, dodajte marinirane tikvice i preko njih izmrvite sir.

Pecite u ugrejanoj rerni na 200 °C dok se ne zapeku. Možete posuti supenom kašikom parmezana pre pečenja. Malo ćete povećati kalorijsku vrednost, ali ćete zato dobiti izvanredan ukus i obrok koji će vas zasititi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
Izvor: Doznajemo
Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.