Naslovna Trikovi Brzo i lako: Punjena vekna za doručak

Brzo i lako: Punjena vekna za doručak

120
0
brzo_i_lako_punjena_vekna_za_dorucak.jpg

Uvereni smo da će ovo jelo veoma brzo postati omiljeno među vašim ukućanima.

Potrebni sastojci:

Komad testa za picu (domaće ili kupovno)

450 g kobasice

5 jaja

2 kašike mleka

Malo soli i bibera

Šolja rendanog sira

Priprema:

Rernu uključite da se greje na 220 stepeni, a tepsiju malo namastite i obložite masnim papirom.

Pogledajte i Zdrav doručak: Najbolji recept za palentu

Kobasice isecite na kolutove i ispržite na zagrejanom tiganju. Nakon što su pečene, izvadite ih na tanjir i ostavite sa strane. Na istom tom tiganju ispecite kajganu od četiri jaja, malo mleka soli i bibera.

Pročitajte i:  5 dobrih razloga da češće jedete jaja

Testo za picu razvaljajte na pravougaoni oblik i po njemu pospite narendani sir, ali pazite da ne idete skroz do rubova testa. Preko sira rasporedite pečena jaja, a preko jaja kobasice.

Uvijte testo u veknu i stavite na tepsiju.

Veknu premažite umućenim jajetom i lagano zarežite po vrhu.

Pecite u rerni 8-10 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.