Naslovna Trikovi BRZO I JEDNOSTAVNO: Kako se karamelizuje luk

BRZO I JEDNOSTAVNO: Kako se karamelizuje luk

1151
0
Foto: shutterstock

Jednostavan trik koji ćete lako zapamtiti.

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja
3 velika crna ili crvena luka
2 kašike smeđeg šećera
2 kašike balzamiko sirćeta
so

Priprema:

1. Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi u šerpi, dodajte luk i so, pa dobro izmešajte. Smanjite temperaturu na najniže i dinstajte luk mešajući povremeno 15 do 20 minuta dok ne omekani. (Pazite samo da ne izgore).

2. Kada je luk omekšao, dodajte šećer i sirće. Nastavite dinstati, mešajući povremeno, još 8 do 10 minuta. Možete ga koristi odmah ili čuvati u dobro zatvorenoj teglici ili hermetički zatvorenoj posudi u frižideru.

Pročitajte i:  Brzo i lako: Sladoled torta sa čokoladnim bananicama

3. Možete ga poslužiti i uz roštilj, ali i preko zalogajčića sa suhomesnatim proizvodima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: lifepressmagazin.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.