Naslovna Trikovi 9 neverovatnih upotreba kole

9 neverovatnih upotreba kole

90
0
9_neverovatnih_upotreba_kole_cl.jpg

nutricionisti ne preporučuju preterano konzumiranje kole prvensteveno zbog visokog sadržaja šeećra. Iako može uticati na veličinu našeg struka, kolu možete iskoristiti i na menje uobičajene namene.

– Dešava vam se da vam zagori šerpa ili tiganj? Mrzite ribanje istih? Ma nema problema – potopite ih u kolu bar dva sata pre pranja.

– Naša voda je veoma tvrda zbog čega se veoma često, što na džezvama što na drugim sudovima, stvara kamenac. Potopite ih u kolu i nakon sat vremena isperite čistom vodom.

– Talog na pločicama pošpricajte kolom i nakon par minuta prebrišite pločice. Ona će vam pomoći i da operete šoferšajbnu. Štaviše, kola će skinuti svu prljavštinu koju brisači i tečnost za pranje ne mogu.

– Ona odlično skida mrlje od masti, krvi i markera. Potrebno je da je odmah pospete na mrlju te da nakon toga perete kao i uvek. Osim toga, može vam pomoći i da eliminišete jake mirisa sa odeće. Pored deterdženta i omekšivača, u mašinu sipajte i jednu čašu kole.

Pročitajte i:  Prirodni lekovi od kupusa

– Sipajte pola litra cole u WC šolju, kao da posipate bilo koje drugo sredstvo za čišćenje (po unutrašnjim zidovima šolje), ostavite da odstoji oko sat vremena te pustite vodu. I sami ćete videti kakvo će čudo napraviti!

– Ona vam može pomoći da uklonite žvakaću gumu iz kose. Deo kose u kom se nalazi žvaka potopite u manju posudu sa kolom. Ostavite da odstoji par minuta pa obrišite peškirom. Nakon toga operite kosu.

– Ako ste bili na moru i imali “problem” sa meduzama, onda znate koliko je to bolno. Ublažite bol posipanjem kole na ranu.

– Neverovatno: pospite kosu kolom nekoliko minuta pre šamponiranja i nakon pranja ćete imati kovrdžavu kosu!

– Niste najzadovoljniji bojom nakon farbanja? Dijetalna kola vam može pomoći da malo izbledite boju.

Izvor. minimagazin.info

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.