Naslovna Trikovi 7 saveta za prženje ribe

7 saveta za prženje ribe

17410
0
sedam_saveta_za_przenje_hrane_cl.jpg

Jedan od najjednostavnijih načina pripreme ribe je prženje. Najpoželjnije je da se dobije hrskava korica, ali da meso ostane vlažno, piše Saveur. Evo nekoliko saveta kako da ispržite ukusnu ribu.

1. Izaberite pravu ribu za prženje. Losos, crveni sneper i brancin su veoma pogodne za prženje i kuvari ih često biraju jer imaju tanku, ukusnu kožu. Izbegavajte ribe sa debljom kožom poput tunjevine i sabljarke.

2. Osušite filete papirnim ubrusom pre prženja.

3. Zasecite plitko krajeve fileta na nekoliko mesta.

4. Začinite filete solju i biberom neposredno pre prženja. Ako posolite prerano, so će izvući vlagu iz ribe, pa ćete dobiti suve filete.

5. Koristite tiganje u kojim se toplota raspoređuje ravnomerno. Najbolje je da koristite tučani tiganj, tiganj od nerđajućeg čelika i teflonske tiganje. Pre nego što dodate ulje, zagrejte blago tiganj.

Pročitajte i:  Kako da zaustavite štucavicu

6. Prvo u tiganj stavite stranu fileta na kojoj je koža. Ukoliko koristite tučani tiganj ili od nerđajućeg čelika, može se desiti da se koža zalepi, ali ne brinite – tokom prženja će se odvojiti od tiganja.

7. Blago protresite tiganj tokom prženja kako koža ne bi izgorela, ali i da bi postala hrskava. Nakon nekoliko minuta, okrenite ribu na drugu stranu i pržite kratko da se pripremi i strana bez kože.

Nakon prženja će vam sigurno ostati miris ribe u kuhinji, pa pročitajte i Pet načina da neutrališete mirise nakon pripreme hrane.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.