Naslovna Trikovi 7 najčešćih grešaka pri prženju piletine

7 najčešćih grešaka pri prženju piletine

3627
0
7_gresaka_u_pripremi_przene_piletine_cl.jpg

Postoji više razloga zbog kojih volimo prženu piletinu. Prvo je tu hrskava kožica, a zatim ispod nje sočno i ukusno meso. Pored toga, ovaj način pripreme je i veoma brz, pa tako štedimo vreme i skraćujemo put do ukusnog obroka.

Baš zbog toga je važno da izbegnete uobičajene greške u pripremi piletine i napravite fantastičan gurmanluk.

1. Pržite samo batake

Neka asocijacija na prženu piletinu ne budu samo zlatni hrskavi bataci. Možete pržiti celo pile. Naš predlog je da iseckate pileća prsa na kockice i tako ga ispržite. Dobićete ukusan obrok za tili čas.

2. Pržite meso tek izvađeno iz frižidera

Ako u vrelo ulje stavite hladno meso, temperatura ulja će se smanjiti i meso se neće ravnomerno ispržiti. Zbog toga je važno da meso izvadite iz frižidera bar 30 minuta pre pripreme.

Pogledajte i 4 koraka do najsočnijeg pilećeg belog mesa

3. Izbegavate pohovanje

Pohovano prženo meso je ukusnije, sočnije i pikantnije. Ne zaboravite i da začinite svoj specijalitet. Ukoliko pohujete meso, ne morate da začinite piletinu već brašno ili jaja.

4. Pržite u fritezi

Ne kupujte skupe aparate za prženje u dubokom ulju. Dovoljno je meso pržite u dubljem tiganju.

Pročitajte i:  Ovo je najbolja metoda za čišćenje mikrotalasne rerne

Pogledajte i 5 grešaka u pripremi piletine

5. Pržite na skupom maslinovom ulju

Ovo ne samo da je bespotrebno trošenje skupog ulja, već će i piletina biti gorkog ukusa. Zbog toga koristite neutralnija ulja, poput suncokretovog ili kanola ulja.

6. Meso je gotovo kada je braon boje

Ukoliko ste do sada pržili meso tako što ste ga okretali dok ne bude ravnomerno braon boje. Niste bili u pravu. Može se desiti da meso spolja izgleda gotovo, ali da je unutra i dalje živo. Slobodno rasecite meso i proverite da li je dovoljno prženo. U principu, meso se prži 15-18 minuta, ali imajte na umu da se belo meso brže sprema.

7. Stavljate prženo meso na papirni ubrus

Ovo je još jedna greška pri prirpemi piletine. Na taj način se stvara para i meso može da bude gnejcavo. Najbolje je da prženu piletinu stavite na kuhinjsku rešetku da se višak masnoće iscedi. Neka tako stoji bar 10 minuta pre nego što je servirate.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – StvarUkusa

Izvor: bonappetit.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.