Naslovna Trikovi 5 namirnica za svež dah

5 namirnica za svež dah

220
0
namirnice_protiv_zadaha_u_ustima_61792918.jpg

1. VOĆE BOGATO VLAKNIMA
Gotovo svo voće koje obiluje vlaknima, odličan je saveznik u borbi protiv neprijatnog zadaha. Zato, tokom dana kada niste u prilici da operete zube četkicom, treba da grickate jabuku, svežu šargarepu ili celer. Na taj način se izbacuje hrana koja se zadržala između zuba i prouzrokuje neugodan miris.

2. JOGURT
Jogurt smanjuje nivo sulfivodonika i bakterija u ustima, a samim tim umanjuje mogućnost lošeg zadaha. U jogurtu, mleku i siru nalazi se velika količina vitamina D, koji je takođe loša vest za bakterije u vašim ustima. Prilikom odabira jogurta, budite sigurni da nije prošao mnogo obrada i da nije dodatno zaslađen.

3. VOĆE BOGATO VITAMINOM C
Poznato je da vitamin C jedno od najboljih oružja protiv bakterija, ali vitamin C takođe sprečava bolesti i upale desni, tako da je poželjno jesti bobice, agrume, dinju i drugu hranu bogatu vitaminom C kako bi pobedili uzročnike zadaha.

Pročitajte i:  Krem čorba od krompira

4. ZAČINI
U kategoriju osnovnih začina i biljaka koji su odlični u brobi protiv neprijatnog zadaha spadaju korijander, nana, eukaliptus, ruzmarin. Ove začine možete žvakati ili piti čaj od njih. Još jedna njihova prednost je blagotvoran učinak i na probavu.

5. ŽVAKAĆA GUMA
Ukoliko niste u mogućnosti da nakon obroka operete zube, dobra alternativa je žvakaća guma. Ona će izazvati lučenje veće količine pljuvačke u ustima i omogućiti ispiranje plaka i bakterija. Veoma je bitno uzimatei žvake bez šećera jer je upravo šećer pogodna hrana za bakterije.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.