Naslovna Trikovi 5 načina da neutrališete mirise nakon pripreme hrane

5 načina da neutrališete mirise nakon pripreme hrane

4839
0
Foto: Shutterstock

Miris hrane zaista može da otvori apetit, ali ponekad, ako potraje, može da predstavlja problem.

Evo nekoliko načina da neutrališete miris hrane.

1. Zatvorite vrata ostalih prostorija dok pripremate hranu. Tkanina odmah upija masnoću i mirise, pa je zato najbolje da zatvorite vrata spavaće sobe, predsoblja i dnevne sobe dok pripremate specijalitete. Na taj način ćete sprečiti da nameštaj ili odeća upiju mirise.

2. Uključite aspirator ili održavajte protok vazduha  u kuhinji. Najbolji način da sprečite zadržavanje mirisa je da vam kroz kuhinju stalno cirkuliše vazduh. Ne zaboravite da češće menjate filtere na apsoratoru, a  dok kuvate možete držati prozor otvorenim.

3. Odmah počistite i operite kuhinju. Kada završite s pripremom hrane, operite posuđe koje ste koristili, ali i radnu površinu i šporet.

Pročitajte i:  IMA RAZLIKE: Evo kad u kolače treba da stavljamo prašak za pecivo, a kad sodu bikarbonu

4. Prokuvajte omiljene začine. Stavite šipku cimeta, karanfilić ili koru citrusa u posudu sa vodom i stavite da prostruji na blagoj vatri. Ovi prijatni mirisi će neutralisati zaostale mirise hrane.

5. Ostavite posudu sa sirćetom, sodom bikarbonom ili mleveom kafom preko noći. Kako bi se neutralisali mirisi hrane koju ste pripremali, na radnu površinu stavite posudu sa sirćetom, sodom bikarbonom ili mlevenom kafom i ostavite je preko noći. Do jutra će nestati neugodni mirisi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.