Naslovna Trikovi 5 korisnih saveta za pripremu pasulja

5 korisnih saveta za pripremu pasulja

1007
0
pet_korisnih_saveta_za_pripremu_pasulja_cl.jpg

Iako se smatra da je pasulj lak za pripremu i da će bez većih problema i početnici u kulinarstvu moći da ga spreme, nekoliko trikova ga od običnog jela mogu pretvoriti u pravi gurmanluk. Evo pet saveta za čuvanje i pripremu pasulja.

Pravilno čuvanje. Pasulj bi trebalo čuvati u teglama ili drugim vakuum posudama, na suvom mestu i sakriveno od direktnog sunčevog svetla. Velika vlažnost i toplota mogu sprečiti pasulja da omekša tokom kuvanj. Takođe, pasulj koji je stariji od godinu dana ostaje tvrd tokom pripreme.

Čišćenje. Pre kuvanja stavte paulj u cediljku i isperite nekoliko puta. Nakon toga ga očistite, odnosno odvojite oštećena zrna.

Potapanje. Dodavanjem sode bikarbone u pasulj dok se potapa ili kuva može sprečiti nadimanje. Pasulj potopite u vodu i ostavite tako da prenoći. Za brže potapanje stavite pasulj u vodu, stavite na umerenu vatru. Neposredno pre nego što počne da vri, sklonite sa vatre, poklopite i ostavite da se ohladi sat vremena. Nakon toga isperite pasulj i kuvajte uobičajeno.

Pročitajte i:  Domaće jelo na kašiku: Sladak kupus sa testeninom (VIDEO)

Dodaci. Dok se pasulj kuva, luk i začine možete dodati u bilo kom trenutku. Ali ne žurite sa dodavanjem sirćeta, kečapa, melase, već ih stavite tek kada pasulj omekša.

Kada je pasulj skuvan? Pasulj je najukusniji kada kada je mekan, ali nije pretvoren u kašu. Ovaj test možete izvršiti tako što ćete nekoliko zrna pasulja staviti na tanjir i probosti viljuškom.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.