Naslovna Trikovi 3 trika za savršenu pripremu hrskave slanine

3 trika za savršenu pripremu hrskave slanine

1227
0
Foto: Shutterstock

Retko koja osoba ne voli da jede slaninu. Nju možete koristiti kao dodatak u Cezar salati, da napravite omlet… Ukusna i hrskava slanina će upotpuniti svaki vaš obrok. Saznajte na koje načine možete da je pripremite:

Pržena slanina

Najjednostavniji način pripreme slanine je u tiganju. Na taj način ćete lako odrediti kada je slanina gotova, kada je treba okrenuti na drugu stranu, a miris koji se širi kuhinjom još više će otvoriti vaš apetit. Najbolje je da slaninu prirpemate u tiganju sa visokim ivicama kako biste izbegli preterano prskanje i prljanje šporeta i kuhinje. Ovaj ukusan mesni proizvod pripremite na umerenoj temperaturi, a s obzirom da će se tokom prženja smanjiti, slobodno stavite više slanine u tiganj. Koristeći hvataljke, često okrećite slaninu. Kada je slanina ispržena, izvadite je i stavite na  ubrus da se iscedi višak masnoće.

Slanina iz rerne

Ako planirate da pripremite dosta slanine, najbolje je da je prirpemate u rerni. Rernu uključite na 200°C da se zagreje. Uzmite malo dublji pleh i na dno stavite aluminijumsku foliju, pa preko stavite rešetku za pečenje. Rešetka će omogućiti slanini da se lepo ispeku izdignute i da ne plivaju u svojoj masnoći. Ali neće biti veći problem i ako nemate rešetku. Stavite slaninu u zagrejanu rernu i okrenite je nakon otprilike 10 minuta. Vreme pripreme zavisi od debljine slanine, ali i od vašeg ličnog ukusa – da li volite hrskavu slaninu ili ne. Ispečenu slaninu stavite na  ubrus da se iscedi višak masnoće. Ovaj način pripreme ima još jednu prednost – kada se masnoća ohladi, samo zgužvajte aluminijumsku foliju i bacite je.

Pročitajte i:  Evo zbog čega više nikada nećete bacati otpatke od povrća (VIDEO)

Slanina pripremljena u mikrotalasnoj

Prekrijte tanjir papirnim ubrusima u nekoliko slojeva, pa preko stavite 4-6 režnjeva slanine i zatim sve prekrijte sa još dva sloja ubrusa. Zagrevajte u mikrotalasnoj rerni na jakoj temperaturi oko dva minuta, a potom izvadite da proverite da li je slanina gotova. Nekoliko puta ponavljajte postupak zagrevanja i proveravanja slanine, a čitav proces ne bi trebalo da traje duže od pet minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.