Naslovna Trikovi 3 predloga za jeftin i ukusan obrok: Ručak za celu porodicu za...

3 predloga za jeftin i ukusan obrok: Ručak za celu porodicu za samo 300 dinara!

18
0
sataras.jpg

Ovo su tri najjefinija jela koja vam mogu dobro doći u danima kad ste u škripcu sa novcem.

Sataraš sa jajima

Potrebno je:

2 glavice crnog luka

2 crvene paprike

3 paradajza

malo ulja

2 jaja

Priprema:

Sitno iseckati povrće na kockice. Na malo ulja propržiti luk, kad postane providan dodati iseckanu papriku. Kad paprika pusti sok, dodati sitno iseckan paradajz. Smanjiti jačinu šporeta i ostaviti da se lagano krčka oko 20 minuta. Dodati začine po ukusu, malo soli, suvog začina, bibera. Nakon toga možete izmućkati jaja i dodati u jelo ili ih odozgo staviti i pustiti da se ispeče. Nakon 5 minuta sataraš je gotov.

Ovo jelo osim što je veoma ukusno jako brzo se sprema.

Pročitajte i: Brze pohovane tikvice 

Faširane šnicle

Potrebno je:

400 gr mlevenog mesa

1 glavica luka

malo prezli

1 jaje

so, začini po želi

Priprema:

Mleveno meso dobro izmešati sa jednim jajetom i sitno iseckanim lukom, pa dodati začine. Nakon što se masa lepo sjedini ostaviti da malo odstoji u frižideru. Nakon pola sata vlažnim rukama oblikovati pljeskavice i pržiti na tihoj vatri malo s jedne pa sa druge strane dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Pročitajte i:  Čudotvorna maska za uklanjanje podočnjaka

Pročitajte i: Krompir punjen šunkom i brokolijem

Makarone sa sirom i jajima

Potrebno je:

1 pakovanje makarona

300 g sira

2 jaja

so, začini

Priprema:

Makarone skuvati u slanoj vodi. Kad su gotove ocediti ih. U posudi ulupati jaja i dodati izmrvljen sir i začine po ukusu. Makarone staviti u pliću vatrostalnu posudu i preliti jajima i sirom. Staviti u zagrejanu rernu 15 minuta da se zapreče. Ručak je gotov kad se uhvati lepa korica na makaronama.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.