Naslovna Trikovi 12 trikova koji će vam olakšati vreme provedeno u kuhinji

12 trikova koji će vam olakšati vreme provedeno u kuhinji

448
0
Foto: Shutterstock

Mali pametni trikovi svakodnevni život čine lakšim i zabavnijim!

Danas vam otkrivamo trikove sa hranom koji će vam olakšati vreme u kuhinji – male tajne velikih kuvarica!

1. Zavijte koren banane u samolepljivu foliju i trajaće 4-5 dana duže.
2. Slanina/šunka/pršuta + jaja – originalne kupice za doručak pomoću kalupa za mafine!
3. Koristite konac za zube da isečete mekani hlebi i sir, a da ih ne zgnječite!
4. Zamrznite kocke belog ili crnog vina pre kuvanja. Tako kada budete imali iznenadne goste vino će u vek biti spremno za korišćenje. Samo izbacite kocku-dve, skuvajte sa začnima i mirisni napitka je gotov!
5. Želite da sprečite krompir da proklija? Ubacite jabuku u džak sa krompirima!
6. Pecite jaja u rerni umesto da ih kuvate! Poređajte jaja u kalup za mafine i u rerni zagrejanoj na 250°C pecite jaja pola sata. Ova jaja će imati manje neprijatan miris, a tekstura će im biti kremastija.
7. Održite koru za tortu svežom i vlažnom tako što ćete preko staviti krišku hleba na nju.
8. Ako ostavite otisak palca na mlevenom mesu oblikovanom za pljeskavicu, ispržiće se pljosnato, a ne kao loptica.
9. Stavite drvenu kašiku preko šerpe kako biste sprečili da ključala voda iskipi.
10. Želite da vam polovina avokada duže ostane sveža i zelena. Stavite krišku limuna preko!
11. Želite da sprečite kondenzaciju zbog koje vam salata propada kada duže stoji? Stavte paprini ubrus preko salate, a onda i samolepljivu foliju.
12. Sjajan trik da brzo i lako napravite hrskave tako kornete od tortilje! Stavite tortilje na rešetke od rerne i tako pecite (svaka treba da visi preko jedne rešetke).

Pročitajte i:  OTKRIVAMO: Male tajne koje kriju velike domaćice

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: mogujatosama.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.