Naslovna Torte Torta sa sirom i jagodama

Torta sa sirom i jagodama

141
0
torta_sa_sirom_i_jagodama.jpg
Sastojci:

120 g putera
150 g šećera
2 1/2 kesice vanilin šećera
3 jaja
200 g brašna
40 g gustina
1/2 kesice praška za pecivo
60 ml mleka
2 kesice želatina
72 g jagoda
400 ml slatke pavlake
500 g sremskog sira
sok od jedne limete

1.Zagrejati rernu na 180 stepeni. Umutiti puter, 100 g šećera, 1/2 kesice vanilin šećera i jaja. Pomešati brašno, gustin i prašak za pecivo, pa ga dodavati postepeno masi, naizmenično sa mlekom. Testo presuti u nauljeni okvir za kolače (ø 26 cm).

2. Pripremiti želatin prema uputstvu sa kesice. Umutiti slatku pavlaku. Izmešati sir, 2 kesice vanilin šećera, 50 g šećera i sok od limete. Umešati rastopljeni želatin u krem od sira, pa kad se prohladi i počne da želira, dodati slatku pavlaku.

3.Preseći testo na dve kore i donju vratiti u okvir za kolače. Sipati krem preko prve kore (ostaviti nekoliko kašika), pa poklopiti gornjom. Ostatak krema premazati preko torte, staviti jagode i preliti želatinom napravljenim po uputstvu sa kesice.  Ukrasiti svežim listićima matičnjaka ili nane i servirati.

Inicijalizacija u toku...